زاگاه- اسپانیا آزار و اذیت و ارعاب زنانی را که قصد انجام سقط خودخواسته جنین دارند، جرمانگاری کرده است. قانون جدید روز چهارشنبه با ۱۵۴ رای موافق و ۱۰۵ رای مخالف به تایید مجلس سنا رسید. راستگرایان میانه با این اصلاحات مخالفت بودند و استدلال میکردند که این قانون حقوق مندرج در قانون اساسی مانند حق آزادی بیان و حق آزادی تجمع را نقض میکند.
اصلاحات جدید قانون مجازات به این معنی است که کنشگران مخالف سقط جنین که تلاش میکنند زنان را از سقط جنین بازدارند، ممکن است با مجازات تا یک سال حبس مواجه شوند. این اقدام به پیشنهاد پدرو سانچز، نخستوزیر متعلق به حزب سوسیالیست صورت گرفته است و به زودی لازمالاجرا میشود.
طبق قانون جدید، هرکس تلاش کند که از طریق اعمال مرعوبکننده، آزاردهنده، تهدیدآمیز و توهینآمیز مانع زنی شود که میخواهد داوطلبانه به بارداری خاتمه دهد، به سه ماه تا یک سال حبس یا ارائه خدمات اجتماعی رایگان محکوم میشود.
مطابق این قانون، تجمع کنشگران مخالف سقط جنین در مقابل کلینیکها نیز ممنوع است و مجازات به دنبال دارد. این ممنوعیت شامل آزار و اذیت و ارعاب کارکنان کلینیکهای سقط جنین نیز میشود.
اسپانیای عمیقا کاتولیک در سال ۱۹۸۵ از سقط جنین در موارد بارداری ناشی از تجاوز، نقص جنین و تهدید جانی برای مادر، جرمزدایی کرد. در سال ۲۰۱۰ این قانون به تمامی موارد سقط جنین بنا به درخواست زن (در ۱۴ هفته اول بارداری)، بسط پیدا کرد.
با این حال زنان اسپانیایی همچنان برای دسترسی به سقط خودخواسته جنین با موانعی مواجهند. برای مثال به گفته یکی از انجمنهای پزشکان فعال در اسپانیا، پزشکان شاغل در بخش دولتی از انجام سقط جنین امتناع میکنند. زمانی هم که زنان به کلینیکهای خصوصی مراجعه میکنند با کنشگرانی مواجه میشوند که تلاش میکنند زن را از سقط جنین منصرف کنند. این کنشگران بعضا با نمایش دادن تصاویر آزاردهنده مانند جنین تکهپارهشده خونین سعی دارند به زنان القا کنند که سقط جنین نوعی قتل و جنایت است.
زمانی که این قانون در مجلس به بحث گذاشته بود، کنشگران مدافع حق حیات روبروی مجلس تظاهرات و به جرمانگاری تجمعات خود اعتراض کردند. اینماکولادا فرناندز، سخنگوی یکی از تشکلهای مدافع حق حیات اعلام کرد: :خواهش و درخواست کردن از زنان برای صرفنظر در سقط جنین جرم نیست. ما به فعالیت خود ادامه خواهیم داد و به زنان کمک خواهیم کرد که بدانند سقط جنین تنها راهحل نیست و بتوانند تصمیم درست را بگیرند.»
طبقه مطالعهای که در سال ۲۰۱۸ توسط (ACAI) سازمانی که کلینیکهای سقط جنین را نمایندگی میکند صورت گرفته است، ۸۹ درصد از زنان اسپانیایی گفتهاند که وقتی به کلینیک مراجعه کردهاند مورد آزار و اذیت کنشگران حق حیات قرار گرفتهاند. ۶۶ نیز گفتهاند که مورد تهدید قرار گرفتهاند. این سازمان اعلام کرده است که سالانه ۱۰۰ مورد آزار و اذیت از بیرون کلینیکها گزارش میشود.
دولت سانچز همچنین در تلاش برای تصویب قانونی است که اطمینان حاصل کند تمامی بیمارستانهای دولتی خدمات سقط جنین را ارائه میدهند. و همینطور قانونی که به نوجوانان ۱۶ و ۱۷ ساله امکان بدهد بدون اجازه والدین خود به بارداری خاتمه بدهند. همانگونه در این انگلیس این امکان فراهم شده است.